Historie
Een stukje over de start en het verloop van ons bedrijf.

Roukama Links
Importeur van:
Wij zijn oa importeur van de volgende merken:

Het complete prgramma van EBC Brakes Engeland

MAC Uitlaten voor de ouder Japanse Classics

Tourmax made in Japan, onderdelen voor revisie en electronische problemen

Aanbiedingen

Wij hebben nog veel meer aanbiedingen!

Nieuw Model
Nieuw in Japparts
MRA Windschermen en sportruitjes

Nieuw in Motorsloop
Honda CB400F Four gebruikte onderdelen!

Nieuw in Motorparts
Honda CBR1000RR

Geschiedenis Roukama

Hoe het allemaal begon,(klik op de foto voor vergroting)

1985

Klik op de foto voor vergroting Klik op de foto voor een vergroting
Met bakfiets en driewieler begonnen in 1985

In 1985 kwam ik al op het idee iets met 2ehands onderdelen te gaan doen en zoals ik altijd in elkaar steek; wat ik denk doe ik ook.....dit werd dankzij mijn boekhouder een fiasco, had na 1 maand 124 Gulden omzet en mocht meteen 8967 Gulden belasting betalen. Wel probeer dit maar eens simpel terug te draaien.....dus niet :-( Om een lang verhaal kort te maken, het enigste wat er snel mogelijk was, was om het bedrijf op te doeken met terugwerkende kracht......

1990

Klik hier voor een vergroting Click to enlarge
Het Begin

1990 dankzij mijn kameraad Joop een hele container met motor onderdelen kunnen kopen en bij Tom Boersma voor weinig een loods kunnen huren. Plan was om het samen te gaan doen met mijn maat Joppe maar dat hebben we op het laatste moment toch niet gedaan. Met hulp van Joppe, Tom, Erwin, Sonja, Sandra en alle anderen hebben we de boel opgestart met als motto lang leve de lol!

Klik hier voor een vergroting Klik hier voor een vergroting Klik hier voor vergroting....

Dit is ook het echte officiele begin van Roukama Japanse motorsloperij. In die tijd werkte ik in de havens van Amsterdam gemiddeld 80 uur per week en zag me dat niet tot mijn pensioen volhouden.
Het begin van mijn Motorsloperij was echt een gezellig zooitje, buiten met een mannetje of 10 buiten lekker bierelieren en de klanten rustig rond laten "streunen"(Op de officiele opening werd ik zelf bedwelmd afgevoerd..) Wij maakten een prijsje incl flesje bier ;-) Denk vaak met een enorm goed gevoel terug aan deze tijd, zorgeloos, lol en gek kunnen doen.

Klik hier voor vergroting
De eerste bedrijfsauto

In het begin waren we alleen op Zaterdag geopend en was het meer hobby dan zakelijk en hebben destijds tot mijn grote verwondering zelfs een stageloper erbij gekregen, Chris van der Horst. Chris vondt het zo leuk bij ons dat hij niet meer weg te branden was, behaalde zijn diploma(1emonteur) en besloot evenzogoed bij mij te blijven, na 1 jaar kreeg ik de vervelende mededeling dat de grond waar mijn loods op stond verkocht was aan de gemeente. Hierbij had ik voor mijzelf 2 keuzes; 1) Stoppen 2) Doorgaan op een andere locatie. Het werd de 2e keuze, Na enige tijd zoeken een plek op de Industrieweg gevonden, 1e probleem was dat de huur meteen 8x zoveel werd en 2e probleem was de vergunningen. Na deze problemen aanvaard te hebben en de toestemming van Gemeente te hebben ontvangen zijn we naar de Industrieweg 6 verhuisd.(Met dank aan allen die geholpen hebben voor slechts een drankje!!

Klik hier voor een vergroting
1992

Op de Industrieweg hadden we in het begin zo'n enorme ruimte dat we dachten "dit raakt nooit vol"......dus wel. Vanaf 1992 tot 1995 zijn we van 800 naar bijna 4000 vierkante meter gegaan.Het pand waar wij in zaten was een oude bedrijfshal van Ameraal Transportbanden en dus enorm groot. Plus het feit dat wij maar 1 ingang hadden en die we eigenlijk niet wilden delen zijn we de weg van maximale kosten ver voorbij geschreden.

Klik op de foto voor vergroting Klik voor een vergroting
Op de Industrieweg 6 te Wormerveer

1995

Dankzij de hoge kosten en een wetsverandering in de houderschapsbelasting werden wij gedwongen om stappen te nemen waarvan wij tot de dag van vandaag nog steeds een beetje wrange bijgevoelens hebben. Deze stappen waren het begin van verkoop nieuwe onderdelen, onderhoudsmiddelen en zijn wij begonnen met reparaties...

Klik op de foto voor een vergroting...... Klik op de foto voor een vergroting....
Begin van de verkoop nieuwe onderdelen en de werkplaats voor Reparatie.

Roukama Team 1995

Klik op de foto voor een vergroting

Tijden veranderen, helaas niet altijd in positieve zin, doordat de houderschap belasting een toch wel vervelend feit was geworden was de verkoop van 2ehands enorm gekelderd, verkochten wij in 1993 voor 100 Gulden dan was de verhouding 90 2ehands en 10 Gulden nieuwe onderdelen was dat in 1997 veranderd in 90 Gulden nieuwe onderdelen en slechts 10 Gulden 2ehands. Ook de tijden veranderden, eerst ging alles met pen en papier en stond de telefoon roodgloeiend, nu deed de Computer zijn intrede.

Klik voor een vergroting..... Klik op de foto voor een vergroting.
Eerst ging alles met pen en papier en stond de telefoon roodgloeiend, nu deed de Computer zijn intrede.

1996

De eerste domeinaam(Roukama.com) vastgelegd en zijn we digitaal gegaan, met starthulp van Diederick van Zuylen de eerste pagina's online gebracht en de verslaving was een feit......Ons team werd versterkt door Dennis Bottema.(sinds 2005 niet meer werkzaam bij ons) Veel import USA onderdelen wat toch een schip van bijleggen bleek te zijn.
Kosten reizen nu echt de pan uit, heb heel wat aderlatingen gedaan om het hoofd boven water te houden.(December slechst 500 Gulden omzet terwijl de huur al bijna 5000 Gulden was)

Klik op de foto voor vergroting

1997

Door alle negatiefe veranderingen ging het zakelijk ook flink bergafwaarts en werd ik zogoed als gedwongen te stoppen of uit te zien naar een goedkopere huisvesting . Met heel erg veel geluk liep ik tegen de huidige locatie aan, Westknollendam 122 in Wormerveer. Op deze locatie draaide een zogoed als failliete autosloperij die 1) een doorn in het oog van de Gemeente was en 2) erg in conflict lag met de verhuurder. Deze kans om de huur tot 1/3 terug te brengen kon ik niet laten liggen.

Klik voor een vergoting Click to enlarge
Westknollendam/Noordijk 122 Wormerveer

Op Westknollendam hadden we op dat moment de beschikking over +- 1200 vierkante meter bedrijfsruimte met nog wat losse schuren(ex Varkensfokkerij ;-)) en een enorm terrein waar wij nog alle mogelijkheden hadden om uit te breiden.
Roel ook meteen in zijn nopjes met een huis en ik begon weer normale kleur haren terug te krijgen :-))

Click to enlarge Click to enlarge
De nieuwe zaak

1998

Een raar en zwaar jaar, onze Rene komt bij een tragisch ongeval om het leven op 17 jarige leeftijd, het jaar 1998 is ook het zwaarste jaar qua belastingen. Dit jaar raakt ook Sonja in het ziekenhuis met een zware ontsteking.
Toch nog licht in de duisternis, het gaat zakelijk steeds iets beter. In November '98 hebben we zelfs een kledingwinkel op de Zaanweg in Wormerveer geopend, de geboorte van Roukama Dumpstore is een feit.

1999

In 1999 liep ik weer tegen een waarschuwing aan wat nu los van mij stond.
Ik moest bieden op enkele motorfietsen voor loop/sloop. In deze redelijk grote motorzaak liepen op dat moment iets van 8 personeels leden met hun ziel onder hun arm van het geen werk hebben. Ik sprak met de eigenaar van de zaak die zei dat de hele motorhandel in nieuwe en gebruikte motoren stil lag en dat hij op dat moment slechts 1 motor had verkocht in een maand tijd. Ik dacht op dat moment"dat moet mij niet gebeuren, afhankelijk worden van die ene klant die een motor koopt", nadat ik de zaak daar verliet dacht ik, tja wie het kleine niet eerd is het grote niet weert. Ik heb op dat moment voor eens en voor altijd besloten om alleen nog onderdelen te verkopen, liever 10x 1 tientje dan wachten op die ene met 100 pieken.

Klik op de foto veer de Honda CB750
Op dat moment hadden wij ook dik 80 motorfietsen staan

2000

In het jaar 2000 ging het ons voor de wind, we werden importeur van diverse merken en kregen aardig grip op de onderdelen die op dat moment beschikbaar waren, tja het is makkelijker om een heel programma luchtfilters in te kopen dan een motorfiets die in ene veel munten kost. Door gebeurtenissen ook het roer omgegooid. Wij hebben zoiets van de mensen kennen ons en strakke pakken en glimlachende onkundigge verkopers hebben wij niet. Onze klantenkring is uitlopend van Sportrijder tot Chopperrijder......

Klik op de foto voor een vergroting....
Vader en zoon Roukama anno 2000

De Dumpstore op de Zaanweg kost meer dan dat het opbrengt, met mazzel iemand gevonden die het huurkontrakt overneemt en wij kunnen de dumpstore ook naar Westknollendam verhuizen, Sonja heeft het er druk mee met al die kleine items opnieuw indelen. Maar toch ook makkelijker voor de internet bestellingen.

Klik op de foto voor vergroting

2002

Klik op de foto voor een vergroting.......
Luchtfoto van ons huidige plekje
Met dank aan Joop v/d Heijden

En ja in 2019 zijn wij er nog steeds en ook nog steeds ben ik(Henk)vrijwel alleen(yes all by myselve)met het hele internet gedoen bezig dus staan sommige dingen nog op het To Do lijstje!!

 

 

 

Met dank aan:
Alle mensen die ons geholpen hebben om met helemaal niets een bedrijf op poten te zetten!

Henk Roukama

Meest Verkocht

Ketting Kits van Topmerken

Zoeken


www
In deze site

Powered by:
Google
Nieuws
Nieuwste Occasion
Nieuw toegevoegd in onze occasion winkel
Nieuw Artikel
Nieuwste artikel in onze webshop:
Klik hier voor YSS schokbrekers!

Meer op de Home pagina

Home | Algemeen | Service | Producten | Faq | Adres en Route | Onderhoud & Reparatie | Sitemap | Contact
Copyright © 2006 Roukama Motorparts VOF | Alle Rechten Voorbehouden
Design by Henk Roukama